2014. március 1., szombat

PIIRRETTY AIKA

Printmaking and Photography Centre Ratamo presents Graphic Works by Istvan Orosz in Galleria Ratamo 6th – 30th March. Address: Veturitallinkatu 6, Jyväskylä, Finland.
There are things that I can imagine and I can draw. There are things, that I can imagine, but I cannot draw. The real question is: if I can draw something that I am not able to imagine "?
"On asioita jotka pystyn kuvittelemaan ja piirtämään. On asioita, jotka pystyn kuvittelemaan, mutten piirtämään. Mutta pystynkö piirtämään sellaista jota en voi kuvitella? Nuorena kuulin usein sanonnan että katso asian toistakin puolta. Selvää oli että tärkeämmillä teoksilla on useita merkityksiä, ainakin niitä on kaksi. Kaksimerkityksellisten kuvien ja ajan yhteys on ilmeinen. Kuvat merkitsevät eri asioita kaukaa ja läheltä katsottuina. Ensimmäinen käsitys saattaa olla muotokuva, mutta toinen saattaa olla maisemakuva. Katsoja muuttuu kuvan tekijäksi. Kun piirrän arkkitehtonisia mahdottomuuksia, kokeilen oikeastaan sellaisten tilaparadoksien ilmentämistä, jotka eivät ole koskaan ajasta riippumattomia. Todellisuuden ja kuvitelman toisiinsa rakentuvat kerrokset, toistensa kanssa yhteen kietoutuvat erikoiset lenkit herättävät usein loputtomuuden – tai ajattomuuden – illuusion. Näytteille asetetuilla arkeilla kokeilen aikaan liittyvien mielikuvieni ilmentämistä piirtämällä.”

Nincsenek megjegyzések: